tiistai 30. heinäkuuta 2013

Alkupaloja

Kovin tuli taas suhruisia kuvia, mutta menköön nyt tämän(kin) kerran.

Tänään ruokapöytään oli luvassa kesäistä perusruokaa: perunaa ja makkaraa. Makkara ei ollut ihan peruskämppinkiä, mutta grillimättöä kuitenkin. Ehtoisalle vaimolle tuli sellainen olo, että pitäisi nyt jotain näpsäkkää siihen kylkeen laittaa, kun olen kuitenkin lomalla ja kaikkea (toki käväisi mielessä sekin, miksi ihmeessä minun pitäisi tehdä yhtään mitään lomalla, mutta emännöintitarve sitten kuitenkin voitti).

Pikainen vilkaisu vähäisiin ruokatarpeisiin, hyvä mielikuvitus ja sisälukutaito (tästä kyvystä on ollut kovasti hyötyä, kun naistenlehdistä on tullut bongailtua kaikki kesäiset pikalisukkeet) tuotti kaksi melko herkullista alkupalaa.

Ja kuten tapoihini kuuluu, molemmat alkupalaset syntyivät hyvin, hyyyvin vähällä vaivalla. Vähävaivaisuus voisi vaikka olla toinen nimeni.

Ensin esille pantiin henkilökohtaiset, pikku alkupalalautaset herkulliseksi kypsynyttä avokadoa ja makeita miniluumutomaatteja - molemmat pieniksi paloiksi leikattuna. Päälle tirskautin sitruunaa ja lirautin oliiviöljyä sekä rouskautin mustapippuria ja suolaa. Salaatinlehdet olivat paremminkin rekvisiittaa, vaikka toki nekin kiltisti söimme.


Viime metreillä pöytään pääsi myös papuhässäkkä. Oivariini-mainoksen Amoksen lempipavut-reseptin innoittamana koitin saisiko lisukkeesta maistuvan myös pakastepavuista (pikkukaupoissa harvoin on tuoreita papuja tarjolla!). Pahaa ei tämäkään ollut, mutta kaipaa kyllä vähän jatkojalostusta. Tänään kokki säännösteli vähän liikaa kaloreita. Ensi kerralla ripsautan keitinveteen vähän sokeria (tai ostan makeampia papuja) ja lorautan päälle reilummin voita. Yrttinä käytin timjamia, mutta sitäkin ehkä vähän turhan sniidusti. Aion testata uudelleenkin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti