torstai 18. huhtikuuta 2013

Onks pakko

Ei yhtään kiinnostaisi alkaa remontoimaan, mutta kai se on vähän niin kuin pakko putsata kodinkin kasvoja vähintään kerran 15 vuodessa.

Kalusteet ovat muuttaneet paikkoja ja kokonaan vaihtuneetkin, jopa useampaan kertaan, talon kylkeen on rakennettu "elintasopukama" eli laajennusosa jne., mutta 15 vuotta on jossain kumman välissä vierähtänyt siitä, kun "vanhan puolen" seinät tapetoitiin ja lattiapinnat uusittiin. Että nyt on sitten taas kai aika.

Joo, tiedän että tarjolla on vaikka mitä ihanaa, minähän luen kaikki maailman sisustuslehdet ja seurailen trendejä jossain määrin kiinnostuneena. Mutta halusin kuitenkin kunnioittaa talon 50.-l. henkeä ja valita klassiset (lue tylsät?) materiaalit, jotta niitä jaksaa seuraavat 15 vuotta katsella.

Lattiaan en huolinut - vaikka kuinka parkettifirma tyrkytti - harjattua ja vahattua lankkua tai parkettia, vaan pidin oman pääni ja hankin lakattua siloposkista tammea. Ja seinään tulee tämä kaunis ja aika iättömän oloinen Lisa Johanson-Papen suunnittelema Poikilo-tapetti, Tapettitalosta tietenkin:

Jos ihan tarkkoja ollaan, niin ei me itse ruvetakaan remontoimaan, sillä paikalle on kutsuttu hyväksi koettu remppafirma, joka tekee homman pois alta yhdessä viikossa!
Ai, että säästyy hermot ja kotitalousvähennys takaa melko sopivan hinnankin.

2 kommenttia:

  1. Hauskalta näyttää toi sun tapettis! Remontti-intoa vissiin tarvittais?

    VastaaPoista
  2. Meni aika kivuttomasti. Tapetti on seinässä, uusi parketti lattialla ja kaikki pinnat putsis.

    VastaaPoista