maanantai 25. huhtikuuta 2011

Simasuille ja muille

Noniin, pian on tämä munien ja kanojen juhla juhlittu - tai oli kai tässä pitkässä puutarhanhoitovapaassa jotain syvempää sanomaakin, mutta se on jäänyt auringonpalvonnan ja linnunliverryksen varjoon - ja on aika ryhtyä odottelemaan Valpuria!

Sima jo pöhisee ja munkit on anopilta tilattu!Kätevä emäntä tarkkaili siman lämpöä ammattimaisin ottein paistimittarilla ja osasi ilmeisesti loiskauttaa hiivat sekaan juuri oikeaan aikaan. Alkoi nimittäin sen päiväinen pöhinä aika nopeasti! Juoma olikin sitten pulloissa alle vuorokaudessa ja rusinat ilmaisivat kuplivaa iloaan nousemalla pinnalle ennätysajassa.

"Vuoden 2011 vuosikerta on lievästi punervaan taittuva, kesäisen raikas, jalo janojuoma, jossa maistuu raparperi (kesän 2010 satoa pakkasesta), pirtsakka sitruuna ja täyteläinen siirappi. Suositellaan nautittavaksi sellaisenaan tai sokeroitujen, uppopaistettujen munkkirinkilöiden kanssa. Virkistävä vaikutus myös juhlapäivää seuraavana aamuna (ei lääketieteellisesti todistettu)." SatuNainen sisustaja 25.4.2011

Nyt viilenevät simasuiden herkut kellarin jääkaapissa yhdessä kaupan kuohuvien kanssa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti