lauantai 18. lokakuuta 2014

Tyyliä kanavien kaupungissa

Pari kertaa vuodessa teemme kaveriporukalla retken jonnekin eurooppalaiseen kaupunkiin pitkäksi viikonlopuksi. Tänä syksynä oli (jälleen) vuorossa Amsterdam.

Damissa on aika coolia. Pyöräily ja kanavat ovat jotain ihan ainutlaatuista! Kulmabaarin pöydässä voisi istua vaikka koko päivän ihan vaan seuraamassa kuinka rennosti ja hauskasti pukeutunet, komeat ihmiset polkevat pyöriään. Hollantilaiset ovat komeita. Pitkiä, hyväryhtisiä ja hymyileväisiä. Pyörät ovat tukevia ja käytännöllisiä ja varusteet muuttuvat elämäntilanteen mukaan (yksi lapsi kulkee sarvitelineessä, mutta koko perheen kuskaamiseen tarvitaan peräkärryä ja etukoppaa, sun muuta hökötystä) ja niillä mennään ihan joka paikkaan - ja niitä myös jätetään ihan joka paikkaan. Kypäriä ei näy kellään ja pyöräretkelle ei pueta tuulitakkia tai toppapeppupöksyjä.

Edellisellä kerralla asustimme Lloyd-hotellissa, joka oli juuri silloin avattu ja sitä kovasti hehkutettiin Design-hotellina. Ja olihan se tosi hieno. Ei siis mikään hieno hieno, vaan trendikäs ja hip.

Tämän kerran vierailuun löytyi uusi trendihotelli: De Hallen. Hotelli on tehty vanhoihin ratikkahalleihin ja samassa kompleksissa on ruokahalli (sellainen trendikäs ruokapaikkojen keskittymä, ei torikauppamainen ruokatarvikehalli), elokuvateatteri, kampaajakoulu, pyöräilyyn liittyvä kauppa/korjaamo (tietenkin) tms. yms.

Hotellin sisustus on todella mahtavasti onnistunut tuomaan rennon ja kotoisan tyylin kanavien varsilta hotelliin sisään:

Palvelu oli myös erinomaista ja huone oli toimiva ja kaunis, vaikkakin aika pieni, mutta mitäpä sitä viikonloppumatkalla muuta tarvitsee kuin mukavan sängyn ja toimivan suihkun.
1 kommentti: