tiistai 27. lokakuuta 2009

Pysyvä Picasso-näyttely

Meillä on sellainen, vessassa!



Kätevä "siirtokehys", eikös vaan! Kaikenlaisia lasisisustusideoida sitä voi keksiä, kun on lasimies lähipiirissä ;) Tähän ideaan innoitti Design Torgetista ostettu kultakehystarra, jolle ei oikein ollut vielä löytynyt mitään käyttöä.

Joskus vajaat kymmenen vuotta sitten olin yhdistetyllä työ- ja hupireissulla Barcelonassa. Siellä ohjelmaan tietysti kuului Picasso-museon vierailu. Olen aina ollut heikkona museokauppoihin, ja silläkin keikalla mukaan tarttui pikku muisto: keraamiselle laatalle painettu Guernica.

Kaakeli päätyi killumaan kellarin rappukäytävään. Kun sitten viitisen vuotta sitten aloimme rakentaa talon laajennusta, sain villin ajatuksen. Otin Guernican mukaani ja marssin Laattapisteeseen. Tarkoitus oli löytää täsmälleen samankokoisia valkoisia laattoja, joiden kaverina Guernican voisi muurata kiinni uuden vessan seinään pysyvästi. Ja laatathan löytyivät!

Toisesta matkamuisto-/sisustusideasta tuonnempana.... No,okei sen verran voin paljastaa että tarinaan liittyy pieniä kiviä, Budapest ja Gellert-kukkula.

1 kommentti: