tiistai 24. marraskuuta 2009

ABC kissa kävelee

Kirjaimiin olen myös heikkona.



Tämä installaatio kyllä on aika surkea esitys, mutta jahka kasvaa, ehkä se siitä...

Aloitin muutama vuosi sitten parhaan jouluperinteen ikinä. Ostan itselleni joka vuosi joululahjaksi jonkun kohtuuhintaisen designklassikkotuotteen. Onpahan sitten perikunnalla joskus mistä tapella. Tänä vuonna ajattelin hankkia kauan haaveilemani Characterin valokirjaimen. Ehkei ole varsinainen klassikko, mutta todella loistava kierrätysdesignidea joka tapauksessa.

tiistai 17. marraskuuta 2009

Purkki poikineen


On ne vaan niin kivoja, purkit. Ja ei tuo neljäsluokkalaisen piirustelema aroniapensaan kuvakaan pöllömpi ole.

Lasihyllyllä oli tietysti tarkoitus olla harkittu asetelma muutamia kauniita esineitä, mutta sitten kävi niinkuin aina käy... Nämäkin purnukat ovat mukamas kaikki niin kivoja, että niitä en ole malttanut piilottaa kaappiin. Mutta muita kyllä olen, sekä kaappiin että kellariin. Ei kun lisää lasihyllyjä asentelemaan!

maanantai 9. marraskuuta 2009

Hanki parempaa katseltavaa

Oispa parempi näkymä! Tai edes tällanen Better View -rullaverho.




Minullahan on siis jonkinlainen Helsinki-aiheisten tekstiilien fetissi. Tämän verhon maisema nyt ei ole Helsingistä, mutta sellainenkin on saatavilla.

Verhon on suunnitellut Elina Aalto. Lisätietoa verhoista mm. täällä.

tiistai 3. marraskuuta 2009

Elämän suola

Puuttuuko elämästä suolaa?

Ei hätää, näin sitä voi ainakin pitää kätevästi käsillä ja lisäillä tarvittaessa:



Kätevä magneetilla vaikka jääkaapin oveen tarttuva maustepurkin pidike on ostettu useampi vuosi sitten Tukholman Design Forumista. Ja vaikka se kauppa siinä Sergel Torgetilla onkin isompi, suosittelen poikkeamaan myös Söderin putiikissa (Götgatan), sillä sen yhteydessä on (ainakin ollut) näpsäkästi myös Granit-kauppa, josta tarttuu aina mukaan jotain tuiki (ei-)tarpeellista.
Kuvassa myös aina käytännölliset Iittalan magneettiset ruokaohjeet (pesto ja glögi).